fredag, augusti 20, 2010

I goda vänners lag.


I goda vänners lag.
Vi hade alla jobbat en del, terminen skall ju igång.
Jag har bakat en massa i veckan och blitt lite förkyld.
Jakob med förkyld, Linnéa har nya arbetsförutsättningar.

Och så bestämde vi oss för att äta mat, ute någonstans, o Sofie kom med härliga Sofie vi har inte sett på länge.
Vi åt "äkta italiensk pizza!! av äkta italiernare!!!" som sofie sa. Sen begav vi oss hem till mig, Te och lite plock. Och hamnade i olika samtal. Det kan verkligen vara olika med samtal. Ibland har jag undrat över mig själv när jag kännt viss trötthet inför en del teologiska samtal om ditten och datten.. kan det här verkligen vara viktigt?

Men så finns det också sådana där samtal som sker kring "verkliga" saker i livet, praktiska saker frågor vi eller människor i vår närhet brottas med.
Vi hinner samtala om den ökad främlingsfientligheten i skåne, kring oss och i vår närhet. Ibland till och med i våra egna led, Hur gör man och var kommer den ifrån. Hur är man en församling med 200 besökare söndag varav en fjärde del nysvenskar och tre fjärde delar skåningar..hur möts man?
Vi vrider och vänder på hur vi ser på frågan om att få barn. Kan man skaffa barn själv. Får människan det? Får och får, men om vi känner människor som gör det? hur gör vi då? Hur tänker vi då? Vems är agendan?
Var är vårt människovärde påväg när vi möter många gamla som sitter fast på sina rum inom äldreomsorgen. Borde kanske alla jobba ett år inom äldreomsorgen, vi blir ju alla gamla?
Och tänkt att så mycket får vi göra tillsammans.

2 kommentarer:

Krister B sa...

Ja DET vore en väldigt bra idé: att jobba ett år inom äldreomsorgen. Men även hos dem som bor hemma men har hjälp. Har varit i hemtjänsten 3 somrar och det är väldigt givande!
Bara för att man bor hemma innebär det inte att ens liv är bättre...

lisa sa...

ja sant.

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...