måndag, januari 31, 2011

livet

Herren han bevarar vår ingång och vår utgång, i veckan har jag kramat en liten Ellen som åkte med Far och Mor (josef o josefine, vän från husettiden i sthlm till Kina i lördags för en vistelse av fyra månder.. spännande.) Vi fikade på Duvanders konditori och pratade om "hem". Ellen har sitt hem på den plast där föräldrarna är. Det är en vacker tanke o verklighet.
..så kan det på ett sätt vara med oss människor, vårt yttersta hem det har vi hos vår far - Gud. inte i någon byggnad eller liknande.

Sen har jag i helgen som ni sett välkomnat Svahns som flyttat hit från Örebro galna tider roligt. Och igår var vi hos Linnéa och började "avskedsveckan" för Sophie som skall flytta till Stockholm till sitt drömjobb.. Det är konstigt med livets skeenden, de är just det, skeenden.. Man kan inte veta man kan inte kontrollera eller hålla fast eller springa efter, man kan bara ta emot. Samma vecka en nära flyttar två andra nära flyttar hit. En annan nära på besök o en familj drar till Kina. Livet är bra underligt och spännande, minnsan. Sträck ut händerna och ta emot.


Jag ser upp emot
bergen:varifrån skall jag få hjälp?2Hjälpen kommer från Herren,som har gjort himmel och jord.3Han låter inte din fot slinta,han vakar ständigt över dina steg.4Han sover aldrig, han vakar ständigt,han som beskyddar Israel.5Herren bevarar dig,i hans skugga får du vandra,han går vid din sida.6Solen skall inte skada dig om dagen,inte månen om natten.7Herren bevarar dig från allt ont,från allt som hotar ditt liv.8Herren skall bevara dig i livets alla skiften,nu och för evigt.

(psalm 121)


"vad har vi här då?"

2 kommentarer:

Miss Sophie sa...

Lusa, Lusa, vem är väl som Lusa. Lusa bra, Lusa fin, Lusa kul, Lusa, Lusa vem är väl som Lusa. Gla i Lusa!

lisa sa...

kram kära!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...