torsdag, december 09, 2010

Generationer

Jag vet inte hur det är med er, men en del saker som man längtat efter inser man ibland helt plötsligt att nu är man där. Jag och mina vänner har ofta och sedan länge längtat efter närmre vänskaper mellan olika generationer. Inte att vi inte haft några vänner alls i andra åldrar men ändå har vi /jag i perioder saknat någon att "följa" det finns så mycket att lära sig, höra om och se. Vi skrev en liten grej om det för flera år sedan den finns här.
En parentes är att den fått större genomslagskraft än vi kunde drömma om förekommer lite här o där, nu snart i den norska tidningen STREK i ett nummer som kommer att handla om generationer.
Jag hade bra studieår i Örebro många roliga saker o svåra, dock var min tid där väldigt ålderssegregerad. Vilket jag för visso ibland också kan sakna.
Men jag erfar mer och mer vilken skatt som finns i mötena mellan olika generationer. Och att de finns utrymme för alla delar, unga och gamla, medelålders och studenter man räcker till. Förra veckan hade jag hand om min första söndagsskola..det ni!
..för mig som inte är uppvuxen i en kristen familj har det också känts viktigt att lära känna "äldre" kristna.. Hur som helst finner jag mig just nu jobbandes i en församling välsignad med alla möjliga människor.
Å igår var jag och "miss Sofie" hembjudna tillsammans med Inger till kära Karin som är en av klipporna i församlingen, och som hjälper mig mycket med både det ena och det andra i kyrkan.
..Vi åt härliga mandelmusslor med vispgrädde och körsbärsmarmelad och pratade om ditten och datten, livet och relationer, sofies första jobb och Ingers med..o även om det skiljer många år mellan oss så gick jag därifrån så varm och glad i hjärtat full av samhörighet, vilken härlig kväll..

"det känns som att vi är lika gamla ju, va roligt! " Sofie påvägen hem..

3 kommentarer:

Miss Soph sa...

Vår medelålder igår ... cirkus 48:ich :) Grejer d!
Åhhhh what ey fab' eve! Puss i panna!

Krister B sa...

Det var just det jag menade när jag kommenterade bakandet.Och frågade: var är de unga...

lisa sa...

K: oki då förstår jag. det är en bra undran i sig, men det finns också så många olika sammanhang och situationer.:)

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...