måndag, september 17, 2007

listor



okej en liten down i allt vart flyt jag har dessutom kommit pa det- jag gillar inte koriander.. atminstande inte har,de har det i allt..






olika akommor vi har tillsammans:
diarre
aptitloshet
mens
stukad tumme
utslag
huvudvark
feber(inkluderar allt som feber inkluderar -frossa och liknande)
kommer allsta att ligga i en sang o svettas.. kul. ler.



olika saker jag trottnat pa att ata:


typ all indiskmat, nanbrod, tali, dhal, masala, olika andra saker:Koriander (Coriandrum sativum) är en ettårig växt som blir cirka 70–100 centimeter hög. Bladen kan användas färska som krydda, men fröna vanligen används torkade. Koriander ingår bland annat i kryddblandningarna garam masala och curry. Fröna används även i parfymtillverkning.
Blommorna är små och vita eller vitrosa. Bladen är finflikiga. Det är vanligt att människor tycker att växtens blad, blommor och färska frukter luktar illa. Den sägs ha fått sitt namn av dess lukt som ansågs likna lukten av vägglus, på grekiska koris. När frukterna torkat blir dock både doft och smak aromatisk och mild.
Koriander kommer ursprungligen från södra
Europa och Asien.


agg
omelett
kyckling
ris
fruktsallad
vittbrod
pizza
och lite andra saker..synd..knappt att bli sa krasen trakigt.



vi ar i goa turistigt stalle men ocksa ratt stalle att vara pa om man skall vara sjuk..vi blir val har ett par dagar till, hamta styrka, friska till.. dricka vatten.
olika djur har mar bra.. giraffen, elefanten, lilla bjornmusen, och alla de lokala djuren verkar ocksa ma bra.

kram!


3 kommentarer:

Predikningar sa...

Kära du, det är ett berikande välsignat nöje att få läsa om er. !

Om än inte koriander, så känns det som om ni båda kommer dofta exotiskt konstigt det närmaste halvåret, men även detta blir kan bli berikande! Och framför allt roligt! :)

Ett tips är att linda koriander runt tummen! (lärde mig det i lumpen)

Ber för er båda.

Anonym sa...

Hej Lisa!
Ja visst är koriander det ÄCKLIGASTE som finns! jag upptäckte också det under min Indienresa. Och de där små indierna, de sitter där med sina knivar och hackar de förkastliga bladen i pytteminibitar och slänger det på ALLT, även det oskyldiga riset! Indisk mat i Indien är verkligen inte som indisk mat i Sverige...Men i Goa! Där kan man ju äta potatismos och dricka milkshake...Det räcker ju långt! Kram!

Anonym sa...

Pole sana I say
Pole sana
You will manage
Greetings from Africa and kaka robert

we love koriander
and we love you

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...