lördag, maj 19, 2012

Det stora och det lilla

Det stora och det lilla.

Precis hemkommen från EFKs kongress på Torp utanför Örebro, slås jag av växlingen mellan det stora och det lilla i våra liv.
och i evangeliet.
Det verkar göra anspråk på det mesta.
Det är fint är det.

Att samlas från hela Sverige för att lyssna, samtala, diskutera, ta ut riktning för frågor i Sverige för kyrkan för vårt gemensamma. Det är så viktigt och roligt.

Och att samtidigt behålla fokus på den lilla människan.
Det är bara genom det mötet som vi kan förändra något, förändra oss själva och varandra. Låta varandra blomma ut, som jag så ofta pratar om.

Därför är det viktigt att ingen går ensam omkring vid kyrkkaffet och inte hittar någon att sitta med. Därför är det viktigt att ringa det där samtalet men lovade.
Därför är det viktigt att hälsa på barnen i entrén i kyrkan. Därför, att det är i det lilla mötet som alla de stora orden skall bli verklig - verklighet.

Vi kan prata om strukturer och om hur EFK centralt skall kunna bistå på bästa sätt. Och det är viktigt, och här finns strukturer som kan hjälpa oss att mötas och att behålla trovärdighet. Och det finns saker som måste ske på riksplanet.. så som utbildning.
Men funkar inte det lilla då spelar inte det stora någon roll.

Så det är med mycket glädje och med viss bävan jag låter alla de stora samtalen "förvandla mej" och låta de stora orden brytas ned i små bitar, att dela här hemma.
Hemma i det stora vi håller på med här!



Inga kommentarer:

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...