torsdag, februari 17, 2011

Bjärka Säby

Jag har varit med o Präst och Pastorsdagarna på Bjärka Säby utanför Linköping. Det är ett slott.
Det har varit dagar tillsammans med en rad personer, präster och pastorer från hela landet och så även från danmark och norge finland. det har varit dagar av att se sig själv, sitt liv sin kallelse, sitt ansvar och det man inte har ansvar för.
..vi har lyssnat till flera personer från pilgrims referens grupp däribland; Runar eldebo, Brita hermansson, Per beskow, Peter halldorf, Owe wikström, Ylva Eggehorn, Josef Bergdahl med flera. Från Monasteri di Bose i Italien var också Enzo Bianchi som är en av "föreståndarna" han hade det inledande föredraget för en full kyrka.
..och tog sitt avstamp i "att söka kallelsen hjärta" för en präst o pastor. Att vara ett eko av Guds ord. Och lade grunden i "att utan mig kan ni ingenting göra" . Utövar man en tjänst eller tjänar man i kyrkan är man delaktig i Jesu mission ingen annans och därför måste allt vi gör vara grundat i ett suveränt och fullt initiativ hos Jesus. Sen grävde vi djupare och djupare.

Bara att vara i denna miljö gör något med en. Vila, stressa av och hitta tillbaka till kärnan, tänk att det kan vara så mycket som spretar hit och dit och splittrar.


Att låta Guds ljus lysa på ens liv är därmed inte sagt smärtfritt oftas inte. OCh jag kan bli så tagen och berörd av att se strömmen av Kristi tjänare som rör sig framåt i förböns gudtjänsten för att få stöd, avlägga bikt, ta emot förbön eller bli smörjd med helig olja. Och Gud möter våra behov vår längtan och vår vånda. Tänk här är alla vi präster och pastorer runt om i landet, en del har jobbat 35år och en del har läst en månad teologi för att pröva. Det är stort, från olika samfund och olika kyrkor. Katoliker, Lutheraner, ortodoxa, och frikyrkliga, högkyrkliga, lågkyrkliga, lekmän osv.. Hurra!

" du kankse är präst i det minsta stiftet i hela världen, eller pastor i dödskuggans dal.." inledde Runar eldebo sitt seminarium med glimten i ögat. Det handlade om församlingen- de heliga. "kan man tänka så?"
.. det kommer mer. ...

6 kommentarer:

marcus sa...

hurra hurra hurra! vilka bra grejer alltså :-)

Anonym sa...

Varje år aborteras 38.000 barn i Sverige. Med tanke på att de är människor i Guds ögon - finns det någon som helst rimlighet i att kyrkan tiger om detta?

lisa sa...

hej! (vem de nu är)
tack för din kommentar
jag vet inte om detta är rätt forum för en sådan debatt. och jag tänker inte ge mig in i den isf.

allt gott
lisa

Robert H sa...

Härligt att se och läsa! Tack Lisa!! :) Gud är god och Kyrkan i Sverige är stor och bred! Tack och lov!!! :D

lisa sa...

ja roligt robert!
kram!

Robert H sa...

:D Kram KRAM!! :)

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...