tisdag, mars 23, 2010

En hyllning till degen!


Baka har liksom varit en del som följt mig hela mitt liv, och de senaste åren än mer.

När man skulle göra praktik på våren i ettan på gymnasiet fick vi välja helt som vi ville och tyckte. En av mina nära vänner skulle vara på en modebyrå, och en annan på Sveriges radio i stockholm , hur coolt är det.. ganska när man är 16..

Jag ville också vara i stockholm och bo i en lägenhet på gärdet.
Sagt och gjort vi lånade stockholms telefonkatalog på min mammas jobb och jag satte mig och slog upp cafédelen.. det skulle jag kunna tänka mig att göra. hade ett litet extrajobb på kaffebönan också i jönköping så jag tänkte att det kunde funka. Ringde lite olika på måfå. Och fick napp hos ett som tydligen låg på fredhäll (på kungsholmen skulle de visa sig)

O så bär det av..

Och jag minns så väl precis allt när jag kommer till det där lilla stället en halvtrappa ned i ett funkishus, där trängs gamla klaffbord och brödkorgar och någon liten gäst och en liten disk som är alldelses för hög och doften av kaka och kanel.

Kaffe och Annat - och tina och marianne och de andra flickorna. Och där blev jag fast kommande somrar och extrajobbade de åren jag levde mitt liv i stockholm. Gjorde min första smörgåstårta, jobbade 13h pass bargrejor mellan badcafét vid fredhällsklipporna och öppnade toktidigt, åt gröt på stående fot i köket, bredde mackor och lagade soppa.

Och kanske mest av allt goda goda samtal, och blivit så välsignad och kunnig...
(och inser nu att nästa plast får bli ett eget inlägg..)

Det är fantastiskt att se hur Gud leder hit och dit..
idag:



(Andra stora saker som händer, vän Jakob har startat en "matlagningsblogg"! ta en titt http://www.kakochkanslor.blogspot.com/)

2 kommentarer:

max sa...

den översta bilden gör mig lycklig, mycket lycklig!

lisa sa...

tackmaxo!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...