söndag, oktober 09, 2011

Pingstpastor

..är ett ord som om någon skulle frågat mej för fem år sedan aldrig jag trodde att jag skulle kunna säga om mej själv...:) o kanske är jag mest pastor (o jag e avskild inom efk och mest kanske de inte spelar någon roll)..
..hur som helst tillhör vår församling flera samfund och förra veckan hade jag och min kollega Ulf förmånen att vara på fortbildning på Pingstakademin i norrköping. (pingst fortbildning för sina pastorer)

..vi var 400 där under en hel vecka.. och mitt första möte med sammanhanget var makalöst! Vilken undervisning, vilka olika håll, vilka möten. tacksamhet. God mat och hotell.. o o o
..en rörelse verkligen på språng, verkligen påväg..och förutom all bra undervisning av den ena talaren efter den andra(Egil svartdal, peter halldorf, pelle hörnmark, magnus persson, ullrik josefsson, karl- inge tangen,paul alexander, mflera.. var olika fikan och möten de viktigaste.. att klura och tänka med Ulf och brottas med frågor om framtiden för vår församling.. tacksamhet.
..antalet rutiga skjortor var många..antalet kvinnor ändå några..(dock inga talare.. men de kommer..)
..mumin va med..
..och Jesper som jag pluggade med var där!! hurra! det var de roligaste! Han är pastor i Klevshult i småland.
.och när vi stod där på kvällen och lovsjöng tillsammans.. var jag tvungen att vända mej till han och viska " detta kunde vi aldrig tro för fem år sedan när vi satt och traglade i biblioteket på missionsskolan.. att vi skulle vara här och faktiskt stå mitt i en tjänst!!" Och de är så otroligt hoppfullt. Gud han är så hoppfull och hans vägar är jo.. outgrundliga.. underbara.. och ibland skräckinjagande.. Men han är så god.
Så god.

4 kommentarer:

yosofine sa...

Kul! Jag var på samma plats några veckor innan! Och du var på samma grej som två av mina kusiner! Gillart!

yosofine sa...

Äh hann inte klart... Det är spännande med de här samfundsöverskridande församlingarna eftersom det innebär att du får ta del av två rörelser. Tänk att du var på fortbildning i det sammanhang jag är uppvuxen i och vad fint att du ser en rörelse påväg, på gång. Det känns hoppfullt!

lisa sa...

..ja spännande jos, mycket som var väldigt bra och mycket som är likt min utbildning från Efkhållet, känns hoppfullt att vi drar åt samma håll..

Miss Soph sa...

Underbaaaart!!!!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...