onsdag, januari 25, 2012

I mitt hjärta..

..bor det mycket. 
Bland annat denna sköna varelse! Natanael Andin 3år. (dockan är brun och heter lisa)
Det kan slå mej hur stark kärleken är, vilken galen kraft. Bibelns språk om kärleken får alltid nya perspektiv när vi tänker på dem vi älskar. Vi kan riktigt känna hur vi skulle kunna flytta berg om det så behövdes. 
Numera bor vi ca 45 mil från varandra. Det är himla segt.
Men vi ses lite då och då. Och nu senast var vi överens om att Natte ska åka tåg till mej (och alla andra här nere som gillar han) men inte just idag kom vi också fram till för det var ju Marcus födelsedag. Men i övrigt var Natanael helt med på att det, han e van att åka tåg, nämligen upplyste han mej om. 

Det är både härligt och märkligt och ibland jobbigt med kärlek. Den liksom lever sitt eget liv. Och är så olika till olika människor och sammanhang. Och samtidigt finner jag det så stort att det kan rymmas så mycket kärlek i oss människor, och att man kan få lära sej att älska saker, sammanhang och personer i rätt tid och mer.

Ofta ber jag Jesus att fylla mitt hjärta med hans stora kärlek till sammanhang, in i situationer och till personer och det gör han. Han vill det. Det är hans person. Det är underbart. När jag blickar ut över församlingen de söndagar jag predikar kan jag riktigt höra Hans hjärtas slag.. 
Nådens slag, 
kraftens, 
frihetens, 
framtidens, tröstens, rättfärdighetens, domens, Hans enorma kärlek till oss. 
Lovat vare Hans namn!

Ibland tänker vi i våra små hjärnor att om vi ger massa kärlek kanske den tar slut, ibland tänker vi så för att vi har blivit sårade, någon har släpat vårat hjärta i gruset. Det gör ont.
Men det stora med kärleken är att ju mer vi ger desto mer blir det och ju mer vi tar emot från Honom desto mer kan vi ge. 
Kärleken läker. 

Ibland är det jobbigt att älska någon långt borta och jag kan ibland fundera på hur så stor kärlek som jag kan känna för Natte kan rymmas i människan. Vackert och märkligt, visst e de?

Och vilken gåva att ha en Gud vars väsen är Kärlek. 
lovat vare Hans underbara namn!

4 kommentarer:

Ulla sa...

Natanael får göra som Karl gjorde när han var liten. Han samlade kramar i en låda till vännen Åsa och gav när han träffade henne. Det kan nog ligga i generna.

lisa sa...

låter bra!!
kram ulla!

hannap sa...

amen amen!

Miss Sophie sa...

Fint!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...