tisdag, september 13, 2011

Cassianus


ANDLIG VÄGLEDNING ENLIGT CASSIANUS

Även den här veckan skicka jag med ett citat från boken ”Det rena hjärtat”, om själens djärvhet i kampen för hjärtats renhet, skriven av Cassianus. Ett citat vi kan ta med oss i vardagen och fundera på hur vi själva förhåller oss till och gärna använda i samtal med våra vänner. För vi behöver varandra i vår vandring med Gud, vi behöver bli andligt vägledda av Gud och varandra och på vägen får vi ta hjälp av andra som gått före, som tex Cassianus. Detta citat tycker jag passar in i veckans tema i kyrkoåret som är ”medmänniskan”.

”Låt oss aldrig tro att vi är beroende av andras goda vilja för vår inre frid. Den saken har bara med oss själva att göra, för över andras vilja råder vi inte det minsta. Om vi inte råkar i vrede, beror det inte på andras fullkomlighet, utan bara på vår egen dygd. Och vår dygd växer inte ur andras tålamod, utan bara ur vår egen långmodighet.”

Tack Herre att du vill forma oss så att vi blir mer Jesus-lika. Tack att du vill ge oss både frid och långmodhet. Vi lämnar våra liv i din hand!


(citat från fina Församlingen Mötesplatsens veckomejl. Från en bok jag verkligen kan rekommendera. )

Inga kommentarer:

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...