fredag, november 13, 2009

medarbetardagar 2009

Dagar i Linköping av rang. (EFK har varje år medarbetardagar för pastorer o anställda)

Måste säga att medarbetarförbundet har varit modigt.

jag har ofta blivit gripen de gånger jag besökt dessa träffar med skolan över alla dessa olika pastorer som stretar och arbetar på en rad olika platser i Sverige och i så olika församlingar. I luften har ofta funnits stor förväntan och längtan efter vad Gud kan göra, vilket som är vägen framåt etc.
i år:
en rad olika talare; Anders och Pia Gell, Hans Jansson(kungsporten Jkpg) Mikael Tellbe, Immanuelskyrkans Malmö, Magnus Persson United Malmö.. en salig och härlig blandning.

Konsten att lägga en välförankrad bibelgrund (tellbe) som sedan fick ta sig form och uttryck i handling och övning med hjälp av Immanuelkyrkans "förbönsteam" det är en rätt riktning och ger stabilitet.

Anders blåberg höll även en liten appel om vad som ligger oss framför i tiden som kommer. Att ta sitt avstamp i det stora ekonomiska underkottet o meddela att vi inom EFk måste samla in minst 3miljoner till nästa år är en vågad start, funderade till och med på om det är otaktiskt? Men konstaterade efterhand att det var skönt att någon sa som det är.

Vi (den svenska befolkningen) har under de senaste 30åren blivit allt rikare och det överskott som vi har när vi betalat vår "nödtorft"(boende mat och transport) är allt större. att vi i församlingarna sedan säger att "församlingens ekonomi är dålig" är därför ganska paradoxalt. Föreningskassan kanske är skral, men om man generaliserar har våra församlingar mer pengar än någonsin tidigare i form av; bilar, hus, nya möbler, dyra fritidsintressen, en bil till, båtar, sommarhus etc.
tack Anders!
¨
Vidare uttryckte han sin längtan efter att vi skulle vara en rörelse som ännu mer lever i bön, fastar och på så sätt tar ansvar för varandra. riktning.

I stunder som dessa känner jag mig manad att typ hissa Anders Blåberg, för att visa vårt stöd.
Så jag skulle säga att det var det enda som saknades dessa dagar, vi kan bättre uttrycka vårt gemensamma stöd o uppmuntran, till den vi faktiskt valt till att bära ett stort ansvar. (såklart tillsammans med flera men ändå)

Bra dagar, möten med vänner, mat (serverad av hjältar från Ryttargårdskyrkan), samtal, hopp, och en visshet om att Guds Ande rör sig och att det börjar med Honom.

1 kommentar:

Theresia sa...

Hej fina! Såg din kommentar på min blogg nu. (Det var ett tag sen). Jag är mest bara sjuk. Ordentligt dålig i hjärtat sen i somras. Rut går på dagis. Det går bra. Stor kram!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...