torsdag, juni 05, 2008

bröllop - Johan och Matilda en Kärlek

En kärlek

Som en frihets dans med strån och frön som flyger genom dalar och ord.
Du har flyttat in och jag ser dig.
Som den där frukosten i soffan lite för sent- jag kanske kommer få ont i huvudet men du är här.
Någon som petar mig i sidan när jag vaknar och jag vänder mig om– ditt sömndruckna ansikte med alla drag som jag börjar lära känna och jag vet idag också att jag inte vaknat på fel sida.
Det är de där olika kullarna och vidderna som är du och jag ser dig. Du är oförstörd för mig.

Det är din hög i hallen med alla kassar och papper och blommor som sås, växer vissnar och dör om vart annat,, alla dina böcker och det är vår, du har flyttat in och jag ser dig.
Det är hela jag som är en rungande cyklande längtan efter dig i vår hall och efter att få berätta de där fåniga små sakerna från dagen som ingen annan vill höra eller ens har sett. Men du ser.

Och när jag är en pöl, en hög, utblottad, förljugen och vet att du ändå kan se Hans spegling i mig för du har sett allt de svarta också, då vet jag att jag är hemma.


För i avslöjandets stund är du så mycket vackrare och finare än något annat jag skådat. Men där är också dina sprickor, dina kval, det mörker som härjar i dig ibland om nätterna så brutalt uppenbart.
Jag har fått flytta in i din blick och du ser mig.

Det är det där osentimentala i när du ber mig gå ut med soporna och samtidigt gå och handla och du vill ligga i badet och inte tvätta -då vet jag att du har flyttat in.
Det är alla frön av drömmar och längtor som du bär i ditt hjärta som du låter mig se en i taget och varsamt tar jag emot dina frön och planterar dem nära mitt hjärta i min jord.
Det är att du är du och jag är jag.

Du har flyttat in med dina åsikter, konstiga heliga vanor, galna upptåg och kärleksförklaringar jag inte förstår men börjar ana djupet i.
å jag önskar att du skall blomma till det brokiga, vackra , rakryggade som han har kallat dig till- och jag får gå bredvid.

(ett fantastiskt bröllop , ett fantastisk möte, tack Jesus! )

1 kommentar:

Anonym sa...

Så undrerbart vacker text..! /Lotta

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...