måndag, oktober 22, 2007

Han kommer


Någon petar mig i sidan, jag vänder mig om och försöker somna om. Jag drömmer ju om elefanter. Många och de är målade och har paljetter på sig i olika rosa färger och står på en rad den minsta först, minielefanten och sedan de större en efter en. Den sista är hur stor som helst.

De står noga uppställda jag har ordnat dem som står närmst i led. De har sådana där sadelskydd som man har en korg på och som det kan sitta människor i. Jag försöker räkna hur många det kan vara kanske sexton eller fler. En del har guldmålade svansar och guldfärgade sadlar. Det luktar ganska mycket och vi har en hel del att stå i vi måste lägga ut massa blad på marken där de skall gå och fylla på alla glas till skålen och ordna med alla borden.
Någon petar mig i sidan igen..
-Shyysst jag håller på med olika viktiga saker. Några av elefanterna har lagt sig ned och det får de absolut inte göra, så vi försöker få dem att ställa sig upp igen. Det är röd sand på marken som hamnar överallt på deras kläder, kläderna måste vara i ordning. Det är viktigt.
Elefanterna äter olika frukter som finns i stora korgar och jag håller på att fylla på dem, det är jättetungt och bökigt men väldigt viktigt. Man drar en korg i taget närmre de andra och flyttar över frukterna. ..en i taget en i taget…
Någon rör vid min arm. … och säger mitt namn.
En elefant håller på att lämna ledet,

"jag hinner inte!" säger jag till den som pratar med mig. "En elefant håller faktiskt på att lämna ledet, så jag hinner inte!"

-Lisa,
Lisa!

Jag springer efter en elefant det är någon som ropar på mig bakom ryggen, jag ser ingen så jag fortsätter springa efter elefanten.

-Lisa, jag har kommit

Kommit och kommit, elefanten har stuckit, tänker jag och springer vidare.

-Lisa jag har kommit nu,
de är jag, Jesus.

Jag vaknar och ser honom, han sitter på min sängkant. Våra blickar möts och så säger han;
Jag har koll på elefanterna.

Vi har varit på en fantastisk församlingshelg i helga, Gud var också där och olika vi.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fint, det var jättefint...

Tiotavi

Johannes sa...

Wow, tänk vad enkelt det blir när någon annan har koll på elefanterna.
Ha det så gott!

Elisabet och Christian sa...

Har hela egyptenresan pratat om drömmar. Om att det inte alltid är våra irrvirriga tankar, att någon kan ge oss dem. Det här kanske inte var någon dröm. Men ändå. Vi ses imorgon bitti!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...