onsdag, januari 28, 2009

Det händer många saker


ikväll : liten viktigt stor träff för kollektiv örebro i en etta i stan- skratt..
tar sin urspungspunkt i

-att kristna kommuniteter är ett av fundamenten för den kristna kyrkan nu som då

- att tex.stockholm har 40%singelhushåll

- att det det finns en våg av kristna gemenskaper som växer fram här och var i vårt land

- att vi tillsammans (alla vi , Korsvei kolla http://www.korsvei.se/, Missionsskolan etc..)inbjuder till en helg med fest och gemenskap och möten. I Mars 20-22 på Missionsskolan kring frågor som, hur lever vi tillsammans idag?, orkar vi? , vad kan vi lära av "historien" och tidigare generationer.. .. hur gör man, hur börjar man och allt det andra...

Från vår Herre Jesus Kristus..och från de som vandrat före och från alla våra olika berättelser om livet och gemenskapen (bild vårt hus i Stockholm en fest) får vi finna kraft och helig inspiration och kreativitet att gå!

Man glömmer lätt nog att kristen brödragemenskap är en nådegåva från Guds rike, som när som helst kan tas ifrån en, att kanhända blott en liten tid skiljer oss från den djupaste ensamhet. Fördenskull bör var och en som ännu har förmånen att leva ett kristet liv gemensamt med andra, prisa Gud av allt sitt hjärta, tacka Gud på sina knän och bekänna: det är nåd , intet annat än nåd, att vi ännu i denna stund får leva i kristna bröders gemenskap. ”

Dietrich Bonhoeffer - Liv i Gemenskap

3 kommentarer:

marcus sa...

tack för fikastund. och modigt säger jag med tanke på tillstånd och sådant. lycka till ikväll, välsignelse och glädje över er! vet du btw att du har citerat exakt samma bonhoeffertext som jag i ett inlägg ifrån mars 2007...

Anonym sa...

amen

Katarina sa...

Vackra vackra... Jag vill att min nostalgi ska vända till längtan o hopp. Jag vill leva så. Framåt. Nu. Liv. Gemenskap. - från ett av de där hushållen i Stockholm! ;)

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...