lördag, juli 07, 2012

Alison Krauss

Galenskap! Jag har semester - hurra! Första veckan har varit som ett "kollo" hemma hos Svahns med Herr Fröding, familjen Andin och Lundkvistarna.. sämre kan man ha det. :) Hursom helst fortsatte andra halvan av veckan i Göteborg. Det är så fint med såndana där saker som man bokar in långt i förväg och sedan nästan glömmer bort för att sedan bli nästan  överraskad när de dyker upp.. Lite så har det varit för mej med den här Göteborgs resan. Jag och Marcus och några vänner bestämde i våras att vi skall gå på Alison Krauss när hon kommer till Sverige.. 
Det är bluegrass när det är som bäst. Med galna medmusiker och mycket sväng. Vi köpte biljetter och nu var det dags. För er som inte känner till henne eller The Union Station (  Jerry Douglas (Dobro, lap steel, vocals), Dan Tyminski (guitar, mandolin, lead vocal), Ron Block (banjo, guitar) and Barry Bales (bass, vocals ) som bandet heter så kommer här en länk till Spotify lyssna hörrni här; Alison Krauss & Union Station – Alison Krauss + Union Station LiveVi hade galet höga förväntningar, som vi försökte hålla lite balanserade ifall hon skulle bli sjuk eller om "dobro - mannen" skulle behöva vara hemma med vård av sjukt barn eller något likande.  
Men det blev precis så magiskt som vi hade hoppats. 2 och en halv timme .. och när svensk publik klappar in någon tre gånger efter att de tänt ljuset och satt på bakgrundsmusik då vet man att det är bra. Det lilla lilla videoklippet är en glimt .. man ser inte så bra.. vågade inte filma för högt upp... Jerry Douglas levererade solo.. på Dobro - ett instrument som låter som en hel orkester. Och jag känner mej lite som recensenten i GP som också verkar tyckt att de var magiskt men inte riktigt hade orden att beskriva det hela med.

Inga kommentarer:

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...