onsdag, december 14, 2011

Vår Församlingsblogg!

Vi är några som kommer att blogga på vår församlings nya hemsida! Så här i början publicerar jag första inlägget även här varsegoda;

Om kommunikation

”men jag sa ju det till dej!”

- ”nä det sa du inte alls, du sa att.. ”

Hur många har inte upplevt detta?

Det är inte lätt att kommunicera. Det är inte lätt att nå fram. Att man inte är inne i någon annans huvud kan ibland bli brutalt tydligt. Det är inte lätt med kommunikation. Men det är viktigt. Det finns nästa ingenting som slår ett bra samtal, eller möte där man verkligen når fram till varandra.

Det är märkligt hur något som vi sysslar med nästan hela tiden kan vara så svårt. För kommunikation finns ju nästan överallt.

Bortsätt från det vi säger med munnen verkar det som att kroppsspråket är en enormt stor del av vår kommunikation.

“Om man sammanfattar och rundar av vad olika forskare har kommit fram till, så kan man säga att av det vi uppfattar i samtal med en annan människa är 10 procent ordens innebörd, 20 procent är tonfallet och betoningar och 70 procent kroppsspråk.” (wikipedia )

Oj oj oj! Märkligt är hur enormt mycket tid vi lägger ned på ord och “ordfylld”- kommunikation i våra församlingar men också i övriga samhället. Det är som att vi tänker att det är enda sättet att nå fram. Men Gud verkar vara av en annan uppfattning. När Gud ville nå fram till människan på jorden. Skickade han inte endast en manual att läsa- full av ord. Utan han kom själv som en kropp med allt vad den kommunikationen innebar.Det var Jesus egen kropp som spikades fast på ett kors, för att vi skulle få evigt liv. Och det var han som uppstod.

Jag tänker mej att kanske för att kroppsspråket är så stor del av vår kommunikation så blev dansen som några av ungdomarna gjorde i söndags så stark och talande. De kommunicerade med de 70% av oss själva som vi inte alltid annars når fram till.

Hur som helst är det underbart med kommunikation. Tänk att vi som människor kan få mötas, stötas och blötas och bli frustrerade och sedan nå fram till varandra igen.

Vi är många i Östermalmskyrkan. Vi är många olika människor från olika håll och kanter som ska mötas. Både i Gudstjänsten och i vardagen. Det är utmanande och en förmån.

Därför som ett litet steg i det( en bit av de där 10%) har vi gjort om vår hemsida. VI hoppas att detta skall vara en plats full av kommunikation, information, och möten. Både mellan oss i församlingen och med omgivningen och mellan himmel och jord.

Håll till godo!

(för övrigt är det roligt att våra predikningar även ligger ute! så nu e de bara att hänga med! allt finner ni här!!)

Inga kommentarer:

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...