fredag, juni 29, 2007

cykla


kort cykelsemester- snabb cykelgalenskap


man kan alltid se saker från olika håll..


kort bakgrundsfakta: Lisa ville cykla till sommarhuset från örebro ca. 15mil kanske.. Pappa ville hämta lisa med bilen i Örebro, snällt faktiskt. Lisa vill promt(som vanligt) ha med cykeln ned till småland.. Vi tar med cykeln, vi tar av ett hjul för att få med den i bakluckan.. Lisa är nervös att allt skall gå sönder och samman med cykeln(treek woman extra small..bla bla ). Hursom kommer vi fram hemma med allt vid halv två på natten cykel i bitar..


åker med cykel och allt i bilen till sommarhus. Lisa skall "övningscykla" mellan sommarhus och Jönköping för att se hur det går inför den "långa resan". Cykeln har ett svårt hjul, det hjulet får punktering på midsommarafton.. inget är öppet då... alltså det behövs en ny slang för det är punka vid ventilen.. såklart...lisas midsommar går enligt hennes syskon åt mycket till cykelgrejor.. ( beror på hur man ser det).


Midsommardagen cyklar lisa på gammaldamcykel ca4mil mot jönköping för att iallafall få cykla lite.. (treek woman extra small får åka bil, den börjar vänja sig.)


Lisa fixar med cykeln i storstaden Jönköping. det regnar hela tiden. det regnar typ det mesta det gjort i småland på månader.


Onsdag avresedag mål Örebro del mål Forsvik.. det regnar.. och regnar. det är olika det där med att cykla. olika saker jag lärt mig.


Det är uppförsbacke mellan jönköping och hjo hela vägen faktiskt.

Man kan dö om man blir omkörd av en långtradare och om två långtaradare möts samtidigt som du cyklar så går inte det.

Om det är nedförsbacke länge så är det dags att bli misstänksam.

Om man har en giraff på styret så tror typ alla man stannar och pratar med att man är ett barn.. alltså ett riktigt(roligt speciellt när man säger att man cyklat själv från jönköping och de fortfarande tror att man är ett barn..)

Sen har jag lärt mig mer saker och sett olika saker. träffat olika människor såklart. sovit på ett idylliskt vandrarhem i Forsvik vart på bönemöte i Missionskyrkan på orten. Mötte en tysk som cyklat från södra tyskland och var påväg till Nord Norge.. Blivit blöt ända in i märgen, vart i Askersund.. fått ett antal bilder till att predika över, och många fler saker, tänk vad knäppt på två dagar. tänk vad knäppt de som cyklar vätternrundan vad jobbigt och långt..


framme ekersgatan torsdag kring halv sju efter att besökt trevliga kusiner..

kroppsdel som gör mest ont.. rumpan.. konstigt..

tack till mor för uppfostran in i ett icke avstannande cykelintresse.


nu åker jag till skåne.. bil.. kram!

4 kommentarer:

Katarina sa...

Cykelburen är du. Och av en större hand. Fina du, vacker text. Kramar om!

marcus sa...

synnerligen underhållande läsning. speciellt det där med barnet aningen för långt hemifrån. kan utan problem se det framför mig. mångas momentana panik/omsorg/förundran/glädje. fint namn på cykeln också. trodde bara först att du pratade om dig själv, nåt slags smeknamn.
sinnesfred och nåd från den Store läkaren.
kram

matilda sa...

du är ju ett barn,
det är väl därför?

blev treck woman extra small att se ut som på bilden efter punkteringen?

glad att giraffen tog dig ända hem
och att bil tog dig till skåne.
välkommen!

Johannes sa...

Kul att läsa om dina cykelbravader. De inspirerade mig lite faktiskt, så jag tog en "liten" svängom på Ekerö, kom hela vägen till Adelsö, en sträcka på strax över 10 mil, men det var ju inte uppförsbacke mer än det var nerförsbacke, och fint väder var det också.
Gillar ditt namn på cykeln. Själv är jag lite kluven till vad min nuvarande cykel heter. Den gamla, (som nu är utlånad), var enkel, Emmelle heter den, det står ju på ramen. Den jag har CBS på ramen, och det är inte ett lika fint namn. Har försökt med olika namn på c, men inget som funkar riktigt.
Det verkar som du har det riktigt fint i Skåne - fortsätt med det!
Och fortsätt inspirera!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...