tisdag, januari 30, 2007

.


I mötet med Kristus som är källan till liv blir människan dömd, befriad, och får evigt liv.

Jag tror på en Gud som gått före som mött alla plågor vi möter som gråtit de tårar som bor inom oss. Som mött våra sorger.

Den befrielse Kristus ger är befrielsen från jaget till Kristus – till ett Guds barn, till ett nytt liv, till mötet med sig själv och ”den andre”.[1]

Det är kommandet av den verkliga verkligheten, Gudsriket, det nya förbundet.[2]

Det är upprättelsens kraft som bryter in i mänsklighetens historia och förändrar alla förutsättningar – relationer, möten, hopp, framtidstro, människosyn.

enkelt- konstigt- och många frågor














[1] 2 Kor 5:15 och 5:19
[2] Jer 31: 33-34

7 kommentarer:

Anonym sa...

istället för att studera diverse abstraktheter hos ett litet afrikanskt folk väljer ja att kommentera den roliga lilla växten. tänkte skriva ngt om olika material och vad som är färg och genomskinlighet. men glömmer hela tiden hur den ser ut och får gå tillbaka igen o mina ord försvinner på nytt o nytt, mer o mer. Fast nya ord kommer, om att Kristus är vår färg och fägring

marcus sa...

är inte det där en sån där köttätande växt?

anders sa...

Visst är det skönt att man slipper sitt ego?! Längtar efter att få slippa det helt och hållet. Längtar efter himlen...

Åter till den något mindre seriösa diskussionen här - nja, Marcus, brukar inte köttätande växter ha nån sorts klibbiga blad som de kan sluta om sina offer och äta upp dem? Men den här sorten kanske fångar sina offer med tentaklerna?

marcus sa...

japp, den fångar upp med tentaklerna som den har klibb på. nästan helt säker. kanske.

Anonym sa...

blomman på bilden (som naturligtvis inte är samma blomma som skrev brevet) ser misstänkt likt familjen sileshår (drosera l.) ut. denna växt har många namn som syftar på jungfru Maria, såsom Jungfru Marie tårar, gyllne Jungfruhår och Jungfru Marie ögonhår. lite kuriosa. när det gäller dess rovgirighet skriver den virtuella floran så här:
Körtelhåren avsöndrar ett segt genomskinligt slem, i vilket insekter fastnar. Då en insekt fastnat i slemmet böjer sig körtelhåren mot djuret och bladskivan rullar sig kring bytet. Vätskan som frigörs från körtelhåren innehåller enzymer som löser upp proteinerna i insektens kropp och de näringsämnen som frigörs kan sedan tas upp av växten

Anonym sa...

törs mig till och med på en gissning att exemplaret på bilden skulle kunna vara en sk Drosera rotundifolia L. - den näpna myr och moss-växten rundsileshår. vacker bild. grym växt.

marcus sa...

ha, jag förstår svåra saker!

Du kanske också gillar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...